Impact!

Voorwoord

S
a
m
e
n
 
m
a
k
e
n
 
w
e
 
I
m
p
a
c
t

Duurzame steden

Als Kwartiermakers in de Bouw zijn we dagelijks bezig met vernieuwingen en het op touw zetten van ondernemende samenwerkingen en opschalingsprogramma’s voor de transities die daarbij horen. Elke dag opnieuw spreken wij met enthousiaste koplopers of stuiten we op innovaties die de actuele en broodnodige verduurzamingsopgave kunnen vergemakkelijken.

Vaak denken we dan ‘wat gaaf! Daar moeten we iets mee doen’. Want ‘onze sector’ is niet altijd even goed in delen van goede voorbeelden of nieuwe ontwikkelingen. En dan hebben we het niet over ‘halleluja’-verhalen over het resultaat (dat kunnen marketingafdelingen immers prima zelf), maar over het ‘waarom’ en de vaak weerbarstige weg naar dat resultaat. Niet omdat partijen die verhalen niet willen delen, maar simpelweg omdat ze er gewoon niet aan denken of aan toe komen. Of uit bescheidenheid onder het motto ‘zo bijzonder is het nu ook weer niet’.

Maar dat is het vaak juist wel. En het kan anderen inspireren. Zeker nu we echt meer impact kunnen én moeten gaan maken op de Sustainable Development Goals. Van minder breeduit praten naar meer concreet doen. Dat is tenslotte ons levensmotto als Kwartiermakers in de Bouw. Niet over gebaande snelwegen, maar over kansrijke nieuwe en vaak hobbelige paden. Niet alleen en vanuit eigen belang, maar in verrassende coalities vanuit gedeeld belang in én verantwoordelijkheid voor een toekomstbestendige(r) aanpak.

"Minder breeduit praten, meer concreet doen"

We zijn gaan broeden over een pakkende vorm. Dat is dit, in onze ogen aansprekend, digitaal magazine Impact!. Voor op je beeldscherm op kantoor of op je tablet of smartphone onderweg of relaxed thuis op de bank. Zo’n eerste nummer is altijd spannend. Wat vindt men ervan? En helpt het om anderen te inspireren nog meer impact te maken? We horen het graag van je. En deel het als je wilt, dan help je ons en jezelf al meteen om meer impact te maken. Heb je suggesties voor inspirerende verhalen in een volgende editie van Impact!?, laat het ons weten!

En last but not least. Deze eerste editie van Impact! is ook echt een eerste stap. Onze grote wens is dat het hier niet bij blijft én dit geen magazine alleen van ons is, wordt of blijft. Ook de verdere vorm staat nog open. Echte impact maak je met elkaar. En geniet je ook het meeste samen van. Zin om samen met ons verder op ontdekkingsreis te gaan? Welkom! Laat maar weten.

Brigitte Berends, Peter Linders, Arhur Lippus

Kwartiermakers in de Bouw

Lees meer artikelen: