Impact!

Voorwoord

P
e
r
s
o
o
n
l
i
j
k
e
 
d
r
i
v
e

Voorwoord

Wij presteren u met trots de 2e editie van Impact! Op de eerste editie die we eind vorig jaar uitbrachten kregen wij veel positieve reacties en suggesties. Daar waren we zeer blij mee.

En nu heeft u de tweede Impact! op uw scherm. Peter had voor dit nummer een mooi gesprek met de Brabantse gedeputeerde voor wonen Eric Ronnes. In het verhaal vertelt hij over hoe persoonlijke drive, overtuiging en ervaring helpt om op belangrijke dossiers echt van woorden tot daden te komen. En ook bij tegenwind vooral door te gaan met het creëren van de juiste randvoorwaarden.

Stil gaan staan en afwachten tot het ‘wel weer overwaait’ was al nooit slim maar kunnen we ons nu zeker niet meer permitteren. Behalve dan om te reflecteren houdt Ruth Mourik ons tenslotte nog even scherp bij de les. Ook in de andere artikelen spat de energie ervan af om vanuit persoonlijke drive en overtuiging impact te willen maken. Daarbij hebben we bewust de breedte van de Sustainable Development Goals opgezocht. Een treffend voorbeeld hiervan is het relaas van Doron en Anna over Vital’nya.

Frappant is overigens dat de SDG’s door andere geïnterviewden zelden worden aangehaald. Het vormt ‘gewoon’ de basis van hun handelen in plaats van ‘het nieuwe normaal’. Dat geldt nog lang niet overal, dus wij zijn zo vrij geweest hun handelen op de SDG’s in de iconen bij de artikelen toch maar even aan te stippen.

Maar dat is onze interpretatie van deze mooie persoonlijke verhalen. Voel je vrij er je eigen hartekreet uit te halen. Dus vooral veel leesplezier en inspiratie! En als je denkt ‘ik heb of weet een impactvol voorbeeld dat zeker eens een podium verdient’, laat het ons vooral weten. Zo werken we samen aan mooie volgend magazine vol trotse verhalen met Impact! Wij zien er nu al naar uit.

Brigitte Berends, Peter Linders, Arhur Lippus

Kwartiermakers in de Bouw

Lees meer artikelen: