Impact!

Voorwoord

O
v
e
r
 
d
e
 
v
e
r
d
u
u
r
z
a
m
i
n
g
s
o
p
g
a
v
e
 
r
a
k
e
n
 
w
e
 
n
i
e
t
 
u
i
t
g
e
p
r
a
a
t

Voorwoord
Verantwoorde consumptie

Voor u ligt alweer de derde editie van Impact. Ook een derde editie vullen, bleek geen enkel probleem, want over de verduurzamingsopgave raken wij bij Kwartiermakers in de Bouw niet uitgepraat. Er zijn enorm veel mooie verhalen van impactvolle initiatieven in Nederland, die het vertellen waard zijn, met circulariteit als onderdeel van Sustainable Development Goal (SDG) 12 deze keer als de rode draad. Deel dus vooral de artikelen in deze Impact met uw relaties. Want Impact maken, dat doen we samen!

We hopen dat u als lezer net zoveel geniet van de vele inspirerende verhalen, als wij deden tijdens het schrijven ervan. In de vorige editie vertelden we over het vervolg op Anne, als huiskamer van Oekraïners. Deze keer vertelt Arthur Lippus hoe hij met de resten van Anne zijn eigen huis liet bouwen. We gingen op bezoek bij de ARAC-breker in Oss, om met eigen ogen te zien hoe je beton kunt recyclen. Peter Linders vertelt over de innovatie-hubs in Noord-Brabant. Freek van ’t Ooster, programmasecretaris Verbouwstromen, vertelt waarom we af moeten van het project-naar-projectdenken. Dit zijn slechts een paar voorbeelden. We kunnen ze natuurlijk allemaal opnoemen, maar liever nodigen we u uit ons magazine zelf te lezen.

Deze artikelen kunnen we niet schrijven zonder uw inbreng. We bedanken dan ook alle geïnterviewden hartelijk voor hun medewerking en iedereen die ons ideeën gemaild heeft. Blijft u dat vooral doen, want wij zijn alweer aan het nadenken over nummer vier.

Brigitte Berends, Peter Linders, Arthur Lippus  

Kwartiermakers in de Bouw

Lees meer artikelen: